Бившият зам.-финансов министър Красимир Катев изрази  мнение, че се взимат мерки според

...
Бившият зам.-финансов министър Красимир Катев изрази  мнение, че се взимат мерки според
Коментари Харесай

Може ли да се прогнозира ефектът от мерките на кабинета Петков

Бившият зам.-финансов министър Красимир Катев изрази  мнение, че се взимат ограничения съгласно опциите на обединението.
Всичко по тематиката: Антикризисните ограничения на кабинета Петков 116
" Имаме много разностранна коалиция с много разнопосочни ползи. Опитват се да следват някаква политика, само че ясно личат лобитата от другите партии. Пакетът ограничения е антикризисен. Опитва се да адресира избрани групи - младежи, възрастни, пенсионери. Най-голямата съставния елемент в инфлацията са енергоносителите ", съобщи Катев пред Bulgaria ON AIR.

Той очерта като един от проблемите у нас тежестта на енергоносителите и на храните в потребителската кошница. А тя е направена по този начин, че колкото и да бъде сгънат бюджетният недостиг, няма да има резултат. И посочи, че инфлацията у нас е привнесена. 

" В изискванията на рецесия изборът наподобява дали ще се усили инфлацията с половин % поради ограничения или ще останат десетки хиляди хора гладни. Тук става въпрос за прагматични дейности, които да бъдат поставени в подтекст. Нямало е подобен потрес нито в храните, в доставките, в енергоносителите. А бюджетът е разчетен с ниска цена на петрола, по тази причина чакам изненади ", разяснява Катев.

Финансистът дефинира като позитивно в обстановката стабилния кредитен рейтинг на страната.  " България дълго време беше с консервативна фискална политика, в моменти на рецесия имаме еластичност. Можем да си позволим заемите на външните пазари ", посочи финансовият специалист.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР